Eis: 2,5 jaar cel voor bedreiging, stelen en afpersing van vrouwen

De officier van justitie heeft vrijdag dertig maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige Lelystedeling. De man zou vorig jaar vijf vrouwen uit Almere en Lelystad hebben bedreigd, afgeperst en bestolen. In totaal is er voor 54.000 euro buitgemaakt.

Drie van de vijf slachtoffers hadden een relatie met de verdachte. Hij haalde hen over om telefoonabonnementen af te sluiten en hun bankgegevens aan hem te geven. De andere twee slachtoffers zijn de zus en moeder van een van de exen.

Bedreigd met publiceren naaktfoto’s
Volgens de aangiftes van twee ex-vriendinnen dreigde de man naaktfoto’s van hen te publiceren, als de meisjes de telefoonabonnementen niet voor hem zouden afsluiten. De nieuwe telefoons verkocht hij voor veel geld, terwijl de meisjes met de kosten van de abonnementen bleven zitten.

De derde ex leerde hij tijdens een vakantie in Praag kennen. Zij moest onder bedreiging haar bankgegevens en die van haar moeder en zus gegeven. Deed ze dat niet, ‘zou de klok gaan tikken’.

Spijt
De Lelystedeling zelf ontkent dat hij de dames heeft bedreigd. Volgens hem hield hij de dames met listige praatjes voor de gek en wist hij zo de gegevens te krijgen en de meisjes over te halen om de abonnementen af te sluiten. “Ik ben heel fout geweest en heb daar ontzettend veel spijt van”, aldus de 22-jarige tijdens de rechtszitting.

Volgens de officier van justitie is dat berouw na de zonde. De verdachte mocht na drie dagen voorarrest de cel weer uit, maar het OM wil dat hij weer achter de tralies komt. Daarnaast wil de openbaar aanklager dat de verdachte een contactverbod van drie jaar krijgt met de slachtoffers. Ook wil het OM dat hij alle schade aan de slachtoffers terugbetaalt.

De rechtbank doet op 14 augustus uitspraak.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door