Nuttige oefenduels voor FC Almere, ASC Waterwijk en SC Buitenboys.

FC Almere speelde dinsdag de laatste oefenwedstrijd voordat a.s. zaterdag het bekertoernooi begint. De ploeg van trainer Charles Loots boekte afgelopen zaterdag een duidelijke 5-2 overwinning op Unicum. Nu was TOB (4eklasser) de tegenstander en moest een aardige score mogelijk zijn.

Snelle goal

Vanavond dan beide ploegen tegen elkaar. Kort na de aftrap scoorde Mike de Blieck al de 0-1 voor FC Almere en was men duidelijk de betere ploeg maar was in het begin slordig in de passing. In minuut 18 was het weer gelijk een mooie aanval over rechts werd goed afgerond, wel moet gezegd dat er op het middenveld van Almere knullig balverlies werd geleden. In de tweede helft liep Almere uit door doelpunten van Jeffrey O´Brien ,Roger Onkenhout en Jordy Oudenjans. Uitslag werd dus 1-6 en dat was terecht. Zaterdag wacht dan het eerste bekerduel uit tegen Benschop.

Dubbelblank

ASC Waterwijk speelde op eigen veld tegen Unicum en beide ploegen kwamen de eerste helft niet tot scoren dus bleef de stand dubbelblank, er waren aardig wat mogelijkheden voor de Almeerders maar doeltreffend was men geenszins op dreef. In de tweede helft was het eenzelfde beeld en was goals scoren een te grote opgave, het bleef dan ook in de tweede helft doelpuntloos. Trainer Ben Vis sprak van een nuttige oefenwedstrijd! Zaterdag ontvangt Waterwijk sv Huizen voor de beker.

Penalty

SC Buitenboys speelde tegen OSV en zegevierde uiteindelijk met 2-3. Voor de rust scoorde de thuisclub 2x en Buitenboys 1x door Mitchel Martens. Na de rust kregen de Almeerders een penalty en hier scoorde Rowdy Moorman de 2-2 uit. Uiteindelijk scoorde Chah Aurangzaib de winnende treffer en werd hiermee het veldoverwicht van Buitenboys alsnog beloond. De bekerwedstrijd tegen Zeeburgia gaat zaterdag niet door en is verplaats naar volgende week dinsdag.

Geschreven door