Onafhankelijke lokale nieuwsmedia slaan handen ineen

Twee veel bezochte lokale nieuwsbronnen hebben afspraken gemaakt voor intensieve samenwerking. Omroep Almere en Persbureau Almere streven voortaan samen naar een sterk platform voor plaatselijk nieuws.

Robin Roelofsen is bezig PersBureauAlmere.nl, dat hij overnam van Henk Struik, verder te professionaliseren. Omroep Almere is mede opgezet door Cor Toorenburg. Beide organisaties zijn onafhankelijke particuliere initiatieven. Zij ontvangen geen subsidie. De onbezoldigde medewerkers werken met hart voor de stad.

Binnenkort praten beide media over de uitwerking van hun samenwerking. Nu al is geregeld dat beide websites met elkaar gelinkt zijn. Alle diensten van Omroep Almere (nieuwssite, radio, beeld, pro radio en gesproken nieuws) zijn ook te bereiken via PersBureauAlmere.nl.

Naast de bestaande nieuwsbronnen begint Omroep Almere binnenkort met TekstTVAlmere.nl. Beide partijen hebben afgesproken deze beschikbaar te maken. De onderzoeken naar deze mogelijkheid lopen al en de applicatie kan binnenkort klaar zijn.

Die beeldkrant is via een website te benaderen en bijvoorbeeld met chromecast of websitemodule op tv te bekijken. Het medium presenteert straks Almeers nieuws naast informatie uit de regio en landelijke berichten. Ook biedt het praktische informatie over wegwerkzaamheden en agendaberichten op het gebied van cultuur en sport.

Onder de beelden is het geluid van internetradio Almere On Air te horen.

Omroep Almere is de stadsomroep van Almere en te vinden op: OmroepAlmere.nl

Geschreven door