Petitie voor meer dagen Jeugdland

Ouders van kinderen die Jeugdland bezoeken zijn een petitie gestart om de openingstijden ruim te houden. Welzijnsorganisatie De Schoor heeft aangekondigd dat de drie terreinen nog slechts twee dagen per week open gaan.

De maatregel zou nodig zijn om te bezuinigen. Medewerkers hebben alarm geslagen. Eerder waren de accommodaties vier dagen per week open. In verband met corona was Jeugdland gesloten, maar die beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Ouders vinden de beperkte openingstijden niet goed voor ontwikkeling van de kinderen. Zij verwachten dat de kinderen meer binnen zullen blijven en vaker digitaal gaan spelen.

Jeugdland in Haven is momenteel dicht in verband met verhuizing. De Schoor beheert terreinen in Haven, Buiten en Stad waar kinderen tussen 4 en 14 jaar kunnen spelen en hutten bouwen.

Geschreven door