Nieuwe dienstregeling AllGo per 12 december

Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. Ook in Almere verandert de dienstregeling.

Ondanks de coronacrisis blijven de bussen in Almere in 2022 ongeveer even vaak rijden vergeleken met het jaar 2021. In Almere stad maken nog steeds veel mensen gebruik van de bus. Buiten Almere reizen op dit moment echter minder mensen met de R-net bussen dan voor corona. AllGo heeft gekeken hoe de nieuwe dienstregeling beter afgestemd kan worden op de huidige behoefte van de reizigers. Daarom vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats.

Flexibele dienstregeling

De situatie rondom corona verandert regelmatig. Dat geldt ook voor het gebruik van het OV. Daarom heeft allGo samen met de gemeente Almere besloten om de dienstregeling niet één keer per jaar, maar vaker aan te passen. Op deze manier kan de dienstregeling beter worden afgestemd op de situatie. De nieuwe dienstregeling, die ingaat per 12 december 2021, geldt voorlopig tot mei 2022. Tussen mei en juni wordt er waarschijnlijk gereden met een nieuwe lentedienstregeling. Meer informatie over deze dienstregeling volgt in 2022. 

Dit verandert er per 12 december

Lijn M1 t/m M7

De bussen blijven even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden.

Lijn 22, 24, 25 en 525

De bussen blijven even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden.

Nachtnet

Het nachtnet van allGo rijdt zolang de horeca in de nacht gesloten is niet. Daarom rijden op vrijdag- en zaterdagnacht de nightGo bussen nog niet richting Amsterdam. Ook rijden de extra late ritten in Almere, net zoals nu, grotendeels niet. De laatste bus vertrekt op vrijdagnacht rond 02:00 uur. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste bus rond 03:00 uur. 

Andere dienstregeling in verband met Floriade

Per 12 december is de busbaan tussen Kasteel en ’t Oor afgesloten. Hier wordt in 2022 de Floriade georganiseerd. De busbaan is in heel 2022 niet beschikbaar voor het evenement zelf en de op- en afbouw periode ervoor en erna. De R-net lijnen 322, 323 en 326 rijden daarom een andere route via de Steiger en Steigerdreef. Omdat de route verandert, wordt de reistijd iets langer. Daarom wordt de dienstregeling van de R-net lijnen aangepast. De R-net lijnen sluiten ook in 2022 goed aan op andere bussen en treinen. 

Bericht gaat verder onder het overzicht

R-net

Lijn 322 Almere Stad Parkwijk – Amsterdam Amstelstation

Lijn 322 rijdt voortaan overdag van maandag t/m zaterdag twee keer per uur. ’s Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 323 zorgen we hiermee voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor passen we de dienstregeling aan. De bus kan ook niet meer stoppen bij de tijdelijke bushalte Aeres. Deze halte vervalt.

Vanaf januari rijdt er in de spits (van 06:00 tot 09:00 uur en van 15:00 tot 18:00 uur) op lijn 322 twee keer per uur een extra bus. Deze bus rijdt enkel tussen Muiden en Parkwijk. Op dit gedeelte van de route is het vaak  drukker door de scholen in Almere Poort. De extra ritten sluiten aan op ’t Oor en Muiden P&R op buslijnen richting Amsterdam.

Lijn 323 Almere Stad Parkwijk – Amsterdam Bijlmer ArenA

Lijn 323 rijdt voortaan overdag van maandag t/m zaterdag twee keer per uur. ’s Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 322 zorgen we hiermee voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor passen we de dienstregeling aan, zodat de aansluitingen behouden blijven. De bus kan ook niet meer stoppen bij de tijdelijke bushalte Aeres. Deze halte vervalt.

Lijn 326 Almere Station Centrum – Blaricum Carpoolplaats

Lijn 326 blijft in 2022 even vaak rijden. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor passen we de dienstregeling aan, zodat de aansluitingen behouden blijven. Om de bussen goed aan te laten sluiten op andere bussen en treinen, vertrekt de bus niet ieder uur op dezelfde tijd.

Lijn 327 Almere Haven Centrum – Amsterdam Amstelstation en lijn 328 Almere Haven Centrum – Amsterdam Bijlmer ArenA

Beide lijnen blijven in 2022 even vaak rijden. De vertrektijden veranderen, zodat de bussen ook in 2022 blijven aansluiten op lijn 322 en 323. Lijn 327 en 328 sluiten voortaan op busstation ‘t Oor beter aan op buslijn M1.

Meer informatie

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen vind je op allgobus.nl/dienstregeling. Hier vind je ook alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. Check de reisplanner vóór vertrek voor een actueel reisadvies. allGo verzorgt het busvervoer in Almere in opdracht van de gemeente Almere.

Geschreven door