35 jaar Jeugdland-Stad: Ben jij erbij?

4 juli bestaat Jeugdland-Stad alweer 35 jaar en dat willen we graag met jullie vieren op 2 juli 2022! Ja, 35 jaar, waar blijft de tijd?! Jeugdland-Stad is geopend op Randstad waar het moest wijken voor de bouw van diverse bedrijfspanden. Jeugdland is een onderdeel van welzijnswerk de Schoor.

Op Randstad is de basis gelegd van Jeugdland-Stad en heeft het een goede basis gelegd voor de toekomst. Veel jongeren uit de begintijd zijn nu zelf vader of moeder en komen nu bouwen met hun eigen kinderen.  In 1992 is Jeugdland verplaatst naar een plek midden in het Nationaal Verzetsmonument het Bos der Onverzettelijken aan de Vrijheidsdreef.  Dit kon pas na een gedegen onderzoek i.v.m. met geluidoverlast. De beheerder van toen is op een zaterdag naar het bos getogen met een groep bouwers om een paar grote stalen buizen te mishandelen met hamers om te zien of het overlast opleverde voor omwonenden. Ja en in 1992 is Jeugdland definitief verhuisd naar de huidige plek, midden in het Verzetsmonument waar we nog steeds zijn gevestigd aan de Weg 1940-1945. In 1998 heeft Jeugdland een prachtig gebouw neergezet met behulp van sponsoren.

Jeugdland heeft in de loop der jaren duizenden bezoekers gehad  en op dit moment komen er iedere dag dat we open zijn, heel veel kinderen naar Jeugdland-Stad. Door de jaren heen is Jeugdland uitgegroeid tot niet alleen een plek waar je alles kunt bouwen wat je maar in je fantasie bedenken kan, maar ook zijn we uitgegroeid tot een geweldige speelplek voor kinderen en jongeren van 2 tot 14 jaar. Je kunt op Jeugdland op de twee verschillen verkeerspleinen heerlijk skelteren, trampoline springen,  koken en bakken, lekker chillen, knutselen of tijdens handenarbeid leuke dingen maken. Tevens is dit jaar onze speeltuin geweldig uitgebreid met diverse speeltoestellen en er komen in de komen tijd nog enkele leuke toestellen bij.  Verder organiseert Jeugdland samen met het Bos der onverzettelijken de Dodenherdenking voor en door Kinderen en de Indië Herdenking op 15 augustus, of onze super Halloweenavond op de laatste zaterdag van Oktober dit jaar voor de 11de keer.

Zoals je kunt lezen, doen we van alles en nog veel meer!  Kom snel naar Jeugdland om te spelen en kennis te maken met ons.

Jeugdland is geopend van woensdag t/m zaterdag. Zie onze facebook of website voor de actuele openingstijden. Ga naar wwwjeugdlandalmere.nl en selecteer dan ‘Jeugdland-Stad’ voor de openingstijden in- en buiten de vakanties.

Kom vanaf 2 juli het super volle vakantie programma ophalen van Jeugdland-Stad! Met weer super leuke activiteiten van bouwen tot aan diverse wateractiviteiten, super springkussens en diverse leuke activiteiten voor diverse leeftijden.

Ons Jubileumfeest is op 2 juli 2022 van 9:00 tot 16:00 uur.

Plaats: Jeugdland-Stad

Weg 1940 -1945, nr. 8
1318 EL Almere

Geschreven door