Werkzaamheden Laterna Magikapad

Het Laterna Magikapad, het fietspad door het Laterna Magikapark, is al enige tijd afgesloten vanaf de Bunuellaan tot aan de Jacques Tatilaan. Het asfalt van het Laterna Magikapad is in slechte staat.

Door scheurvorming en wortelopdruk in het fietspad kunnen er, vooral bij regen en gladheid, onveilige situaties ontstaan. Uiteraard willen we dit voorkomen. Daarom gaan men het asfalt vervangen voor beton. De gemeente start maandag 17 augustus 2020 met de werkzaamheden en duren tot vrijdag 18 september 2020. De omleidingen geven ze aan met de bekende gele borden.  

Beton is duurzamer dan asfalt. We kiezen voor beton waar hennepgras in is verwerkt. Bij de productie wordt minder CO2 uitgestoten. Het uitharden van het beton duurt wel langer dan bij asfalt, zo’n 28 dagen.     

Foto Almeerse parken          

Geschreven door