Waterwijk wint eerste bekerwedstrijd bij De Meern(2-4).

ASC Waterwijk heeft zaterdag tegen De Meern met een 2-4 winst een mooi uitzicht op meer in de districtsbeker. De Almeerders beginnen steeds beter ingespeeld te raken en kunnen volgende week definitief de volgende ronde afdwingen.

Vanaf het begin gaf de ploeg van trainer Ben Vis de toon aan. Het betere van het spel werd dan ook beloond. Een mooie aanval over diverse schuiven luidde de 0-1 in. Douwe Willemars was de man die Mitch Vogel de kans gaf te scoren:0-1. Waterwijk bleef voor de rust de betere ploeg en had nog kans op nog een goal maar deze bleef vooralsnog uit.

Meer initiatief

In de tweede helft nam de thuisclub wat meer initiatief en dat leidde tot de gelijkmaker van Bart Scholts en had Gijs Roelofsen het nakijken:1-1. De strijd ging eerst op en neer maar later was het weer Waterwijk wat de klok sloeg, Mitch Vogel had zijn dag en scoorde nog eens twee maal:1-3. De Meern bleef wel knokken voor meer en kreeg daar uiteindelijk de hulp van de scheidsrechter die een buitenspel doelpunt van Dennie Berkhouwer goed keurde:2-3. Waterwijk zette nog eens flink aan en was het uiteindelijk Giovanni van der Zaken die de eindstand op 2-4 bepaalde. Hiermee behaalde de Almeerders de eerste overwinning in de beker en heeft uitstekende papieren om door te gaan. Assistent-trainer Emiel van Gemert: “ We speelde de eerste helft uitstekend en daar had de thuisclub geen antwoord op nadat het gelijk werd hebben we in de tweede helft ons ware gezicht laten zien wat resulteerde in deze winst en dat was terecht”.