Waterwijk pakt eerste punt bij competitiestart.

Tweedeklasser Waterwijk heeft tegen het bezoekende FC Zaandam 1-1 gespeeld. De ploeg van Ben Vis begon scherp aan de wedstrijd en was direct voor het vijandelijke doel te vinden. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisclub na drie minuten al op 1-0 kwam, Mitch Vogel kopte zijn ploeg beheerst op voorsprong.

Het had vlak hierna ook nog 2-0 kunnen worden maar de Zaandam-keeper Jordy Witlam redde zijn ploeg.

Gelijke hoogte

Na een kwartier was er een grove fout van Waterwijk voor nodig om Zaandam op gelijke hoogte te laten komen, een toegekende strafschop leverde Zaandam de gelijkmaker op, Serdar Ozturk liet deze kans niet liggen en scoorde uit de toegekende elfmetertrap:1-1. Zaandam kwam na deze treffer beter in de wedstrijd en ontstond er een mooi gevecht op het middenveld.

Na een half uur spel een grote kans voor de bezoekers maar Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen redde bekwaam op de kopbal van Wijkstra. De ruststand ging in met 1-1.

Gelijkwaardig

Na de rust twee gelijkwaardige ploegen die elkaar weinig toegaven en weer moest de Waterwijk-doelman handelend optreden bij een gevaarlijk inzet van Janssen.

In de 75e minuut was er nog een aardige kans voor de Almeerders maar de keeper en paal brachten redding voor Zaandam. Vlak voor tijd was er nog rood voor Waterwijker Mensen en ook nog tweemaal geel voor de ploeg uit Almere. Ook had Waterwijk nog een strafschop moeten hebben maar de arbiter dacht daar anders over. Het bleef echter bij deze stand en had Waterwijk het eerste punt binnen.

Komende zaterdag speelt Waterwijk uit bij Marken.

archieffoto: Mitch Vogel maakte de treffer voor Waterwijk.

Geschreven door