De zaterdag van Ben Vis

Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Waterwijk-trainer Ben Vis.

Ben Vis was vorig jaar nog actief bij De Dijk zaterdag 1, maar verliet de club voor zijn oude liefde. Bij Waterwijk heeft Vis veel meegemaakt en heeft nu dan ook veel bekende jeugdspelers in zijn selectie. De selectie van Vis was goed begonnen aan de competitie met 7 punten uit 4 wedstrijden stond de ploeg maar 3 punten achter de eerste plaats. Nu het voetbal gestopt is, kan Vis niet meer werken aan zijn tactieken of manier van speelwijze, maar helpt hij zijn vrouw met verschillende klusjes.

boodschappenlijstje

Vis ervaart de tweede pauze veel rustiger dan de eerste. Dat heeft alles te maken met het coronavirus. De trainer werd toen getroffen door het virus en was er vier weken heel slecht aan toe. Gelukkig gaat alles weer beter met de trainer die al twaalf jaar actief is in de amateurtak. Nu krijgt hij vaak het boodschappenlijstje mee op de zaterdag. De ervaren trainer staat nu geen spelers aanwijzingen te geven, maar gaat op zoek naar de groentes. “De zaterdag is niet meer zo druk als die was. Naast de boodschappen maak ik veel wandelingen met de hond. De ene keer gaan we naar het bos, strand of een rondje in de buurt.” Hij zoekt wat meer rust op zijn zaterdag, maar mist de drukke en intense zaterdagen wel. Van rust gaat de trainer naar snelheid voor de buis. “Ik hou ervan om het betaald voetbal te kijken, maar om naar de snelheid te kijken van de Formule 1 vind ik ook heerlijk.” Het zijn geen hele heftige dagen voor hoofdmeester van Waterwijk zaterdag 1, maar laatste tijden waren al heftige genoeg.

voorbereiding

Vis is bezig om met de voorbereiding voor trainen op afstand. “We gaan binnenkort beginnen met het traject op afstand trainen, maar voor hoelang heb ik geen idee. Volgens andere trainers is het erg moeilijk en kan je beter de spelers op zichzelf laten trainen.” Waterwijk gaat ondanks de feedback van anderen wel beginnen aan de trainingen. De groep heeft niet een conditionele impuls nodig, maar de conditie moet wel op een goede lijn blijven vindt Vis. Waterwijk heeft een grote selectie en de kracht van het elftal was vaak dat zij in de laatste minuten vaak een extra voorraadje hadden. “Dat moeten wij straks weer opbouwen, maar gelukkig heeft iedereen stil gestaan.”

Bron: Het Amsterdamsche voetbal.

Geschreven door