Aanhouding voor bezit zwaar vuurwerk

Op basis van een melding van overlast door zwaar vuurwerk heeft de politie zondag 13 september een doorzoeking gedaan aan het Schottegat in Almere. In het huis van de verdachte werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.

De woning is uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en de 17-jarige verdachte is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Rond 18.00 uur meldde een getuige dat een jonge man een vuurwerkbom zou hebben afgestoken aan de Slagbaai in Almere. Een aantal omwonenden spraken de jongen aan, waarna er wat onrust ontstond. De verdachte werd daarna geïdentificeerd als een 17-jarige man uit Almere.

In het huis van de verdachte werd 36 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd er een nepvuurwapen gevonden. Omdat het om een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk ging, heeft de politie de woning ontruimd. De verdachte is aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk.

 Hoe doe ik melding van illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

  • Meld dit bij de politie 0900-8844.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto ter illustratie (facebook)

Geschreven door