Bekerronde met weer mooie wedstrijden.

Zaterdag start de tweede ronde voor de districtsbeker bij de amateurs, De Almeerse clubs krijgen tegenstanders tegenover zich die niet onbekend zijn. Zo gaat Waterwijk op bezoek bij De Meern, een tegenstander die men afgelopen seizoen ook tegen kwam in de tweede klasse. De Almeerders speelde vorige week verdienstelijk gelijk (0-0) tegen eersteklasser Huizen. Bij winst op De Meern zou Waterwijk in een aardige positie komen om eventueel door te gaan in de beker.

FC Almere moest vorige week genoegen nemen met een 1-0 nederlaag bij Benschop. Na de rust had de tegenstander niet zoveel meer te vertellen in die wedstrijd maar Almere was ook niet in staat om op gelijke hoogte te komen. Zaterdag tegen eersteklasser de Merino’s zal dat anders moeten wil men het bekertoernooi een vervolg kunnen geven. Op eigen veld zal men dan tot winst moeten komen. De Merino’s zag afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd uitgesteld en speelt nu komende dinsdag tegen Montfoort.

Buitenboys dat j.l. dinsdag met 9-0 fors uit haalde tegen Zeeburgia zal nu tegen de Volewijckers een andere tegenstander ontmoeten. Volewijckers versloeg vorige week Nieuw Sloten met 3-5. Belangrijke wedstrijd voor de Almeerders en kan bij winst zichzelf belonen.

Sporting Almere deed de eerste bekerwedstijd goede zaken tegen ASV’65 (0-3). Zaterdag krijgt men het Hilversumse Desto op bezoek, Desto kreeg vorige week een flink pak slaag van TOV (0-6). Bij winst kan Sporting zich nestelen in de volgende ronde dus zal men zich serieus naar deze wedstrijd toe moeten leven.

Forza Almere moet op bezoek bij SVF en de aanvang is daar 14.30 uur.

Weer leuke ontmoetingen a.s. zaterdag, later meer over deze duels.

Geschreven door