Bewoners Europakwartier vertellen hun verhaal

Gemeente bestuur Almere is benieuwd hoe bewoners van Almere Poort het wonen en leven ervaren en of dat overeenkomt met wat de bedoeling was. Ze willen graag weten wat hun verhaal is.

Waarom deze vragen?

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat de eerste bewoners en instellingen zich vestigden in Almere Poort. De bedoeling en verwachting was dat dit stadsdeel een belangrijke bijdrage zou leveren aan de ontwikkeling van Almere als geheel tot een complete stad, met variatie in het wonen en een ruim aanbod aan arbeidsplaatsen, stedelijke voorzieningen, zorg-, school-, sport- en uitgaans- en winkelvoorzieningen.

Ze nodigen bewoners van Europakwartier uit om hun verhaal met ze te delen. Het Europakwartier is de ‘oudste’ wijk van Poort, men is benieuwd hoe de mensen die er wonen aankijken tegen het leven daar. Ook de mensen die nog niet zo lang in deze wijk wonen worden gevraagd te reageren. Alle adressen in Europakwartier hebben daarom een brief van de gemeente ontvangen.

De resultaten willen ze gebruiken voor de verdere ontwikkeling van Almere Poort.

Geschreven door