City kruipt richting top na winst op Oss

Almere City FC heeft een ruime overwinning geboekt op het nog puntloze TOP Oss. In het Yanmar Stadion wordt het op dinsdagavond 3-0 voor de thuisploeg. De doelpunten worden verzorgd door Thomas Verheydt, Anass Ahannach en Oussama Bouyaghlafen.

Al na acht minuten is het 1-0 voor Almere City FC. Thomas Verheydt is degene die de bal vanaf de strafschopstip binnenschiet. De bal was daar neergelegd door scheidsrechter Stan Teuben, die zag hoe TOP Oss-verdediger Lorenzo Piqué buitenspeler Oussama Bouyaghlafen een tikje gaf.

City voetbalt na de vroege voorsprong lekker verder. De thuisploeg is fel, speelt verzorgd voetbal en overklast de tegenstander telkens als het tempo even omhoog gaat. Nog in de eerste helft levert dat een verdubbeling van de voorsprong op als Anass Ahannach de bal knap binnentikt op aangeven van Ilias Alhaft. Opnieuw is het Piqué die niet goed uit de verf komt. Saillant detail: bij de vorige ontmoeting tussen de twee teams was de Osse verdediger ook al ongelukkig en zorgde hij met een eigen doelpunt voor de 3-0 eindstand.

Toch krijgt ook TOP vlak voor rust een kansje. Kyvon Leidsman, die ook nog een blauwe maandag in Almere heeft rondgelopen, haalt uit en doelman Michael Woud laat de bal los. Lion Kaak komt vervolgens te wild inglijden en geeft een vrije trap weg waarmee dat moment voorbij gaat.

Ook na rust zijn de Brabanders de eersten die echt gevaarlijk worden. Jarni Koorman duikt op voor het doel maar schiet de bal gelukkig op de paal. Meteen daarna neemt City het heft echter weer in handen en Jearl Margaritha krijgt de kans om te scoren. Koud in het veld ontvangt hij een perfecte voorzet, maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman.

Even later is het alsnog raak als Oussama Bouyaghlafen na slordig balverlies van TOP Oss vrij voor de keeper komt. Hij schiet de bal feilloos binnen en maakt er 3-0 van. Dat zou later de eindstand blijken, maar in het half uur dat daarna nog gespeeld wordt had de stand nog verder opgekrikt kunnen worden.

Ryan Koolwijk schuift de bal uit een voorzet bijvoorbeeld net naast en Xian Emmers ziet hoe zijn schot uit de tweede lijn op de doellijn gekeerd wordt door een verdediger. De grootste kans is voor Jearl Margaritha, maar hij wil het in de één-op-één net te mooi doen. Zijn stift wordt gekeerd door de doelman en zo blijft de stand na een prima wedstrijd steken op 3-0.

Almere City FC speelt aanstaande zondag alweer. De tegenstander heet dan NEC Nijmegen. De vrijdag daarna, op 25 september, krijgt de ploeg van Ole Tobiasen een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport voor de kiezen. Supporters die bij deze wedstrijd aanwezig mogen zijn, hebben hun toegangskaart inmiddels al toegestuurd gekregen.

Bron Almere City FC – Twitter

Geschreven door