FC Almere vernederd in eigen huis door Purmersteijn.

Tweedeklasser FC Almere heeft in de eerste competitiewedstrijd tegen Purmersteijn een fikse nederlaag geleden. De ploeg van Charles Loots moest toezien dat de Noord Hollanders halverwege de tweede helft de Almeerders met de neus op de feiten drukte.

Voor de rust had FC Almere het eerste kwartier het beste van het spel en was een 3-0 voorsprong zomaar mogelijk geweest. Al in de 2e minuut had het raak kunnen zijn als O’Brien zijn mogelijkheid had verzilverd. Nog geen minuut later was het wel raak toen uit een hoekschop Mitchel Smit   koppend scoorde: 1-0.

Naast gekopt

Purmersteijn kwam nu beter in de wedstrijd en verscheen herhaaldelijk voor het doel van Almere maar keeper Nordin Vermeulen redde tot twee keer toe. Nadat Mitchel Smit van de thuisclub aan de andere kant net had naast gekopt was hij bij de gelijkmaker van de gasten ook betrokken,uit een voorzet raakte hij de bal verkeerd en verdween onverwachts achter zijn eigen doelman:1-1. In minuut 40 was het weer raak en via een kopbal van Neele werd het 1-2. Almere kwam hierna ook zeker in scoringspositie maar de gelijkmaker bleef uit. De gasten wisten nog voor de rust diverse fouten af te straffen en liepen uit via Hylkema en Neele naar 1-4, de derde goal kwam uit een onnodige strafschop.

Flink onder druk

In het tweede bedrijf ging Almere uitstekend van start en zette de gasten flink onder druk en dat leidde tot succes. Eerst miste Roger Onkenhout nog een grote kans maar in de 55e minuut was het wel raak door Aramez Poepon: 2-4. Na wat tegenstoten van Purmersteijn was de 3-4 door Milan Looyer zeker verdiend en leek er een verrassing aan te komen maar dit lieten de gasten niet toe en via een aanval door het centrum was het zomaar 3-5 door Visser. Almere nam nog meer risico met nog twee tegengoals van alweer Neele die hiermee zijn vierde van de middag scoorde. De wedstrijd was gespeeld en leden de Almeerders een gevoelige nederlaag die zeker geflatteerd was. Na afloop waren de meningen verdeeld over de rol van de scheidsrechter die slecht de voordeelregel toepaste voor beide partijen. Purmersteijn was de competitie goed begonnen en bij Almere likte men de wonden na deze forse nederlaag waar de toeschouwers de grote winnaars waren.

Komende zaterdag gaat Almere op bezoek bij EDO in Haarlem en ontvangt Purmersteijn SV Zandvoort.

foto: Jeroen Hijlkema.

Geschreven door