Forza Almere pakt eerste winst tegen Zeeburgia(1-2).

Forza Almere is zaterdag goed gestart in de vierde klasse F. Het werd een vrijgelijkopgaand duel met kansen over en weer. Uiteindelijk pakte de Almeerders deze middag de eerste zege in het openingsduel van deze competitie.

Zeeburgia- Forza Almere was een spannende wedstrijd. Twee ploegen die wel aan elkaar gewaagd waren, konden niet voor een doelpuntrijke eerste helft zorgen. Forza Almere kreeg wel de eerste grote kansen, maar die zag trainer Gert ter Koele er telkens niet in gaan tot aan de 20ste minuut. Forza Almere ging rusten met een 0-1 voorsprong en kon een fel Zeeburgia verwachten na rust. Zeeburgia kwam dan ook fel uit de rust en probeerde Forza Almere snel onder druk te zetten.  Dat lukte de aanvallers van Zeeburgia een aantal keer aardig, maar Forza Almere voetbalde er soms ook erg goed onderuit.

Rode kaart

Daarentegen zagen de verdedigers van Forza Almere wel rond de 75ste minuut de bal in het doel verdwijnen, maar tegelijkertijd zagen zij ook dat Raydle Blankendal een rode kaart kreeg. Een doelpunt en een rode kaart tegelijkertijd, dan zou het ijs wel gebroken moeten zijn. Dat was het dan ook en de wedstrijd werd gelijk een stuk aantrekkelijker. Zeeburgia ging ondanks dat het met 10 man stond wel nog steeds op zoek naar de 2-1, maar de goal bleef uit en als je het zelf niet doet maakt de tegenstander hem wel. Dat was dan ook het geval. Youssef Lallouchen scoorde rond de 80ste minuut de 1-2 voor de gasten. Dit bleek ook gelijk de eindstand te zijn en zo nam Forza Almere toch nog de 3 punten mee naar Almere.

Een mooie opsteker voor de ploeg van Ger ter Koele dat komende zaterdag op eigen veld Real Sranang ontvangt.

archieffoto: uit eerdere wedstrijd.

Geschreven door