Misbruikverdachte mocht een uur boodschappen doen

De tbs’er die maandag in Lelystad een vrouw zou hebben overvallen en misbruikt, had een uur onbegeleid verlof gekregen om een boodschap te doen. Dat zegt zijn advocaat Jan-Jesse Lieftink. Volgens Lieftink ontkent zijn cliënt de vrouw te hebben misbruikt.

De 37-jarige verdachte zat al sinds 2003 in tbs, vermeld Omroep Flevoland. Toen hij maandagmiddag niet op tijd terugkeerde in de Oostvaarderskliniek werd daar alarm geslagen. Terwijl er al gezocht werd naar de man, kwam er een melding dat er in het bos bij de Oostvaarderplassen een vrouw zou zijn overvallen en misbruikt. Op basis van het signalement en een melding van een getuige concludeerde de politie dat de tbs’er vermoedelijk bij deze zaak betrokken was.

Zoekactie
De zoekactie werd daarop uitgebreid en er werd ook langdurig een helikopter ingezet die laag over Lelystad en omgeving vloog. Uiteindelijk werd de verdachte dinsdagmorgen op de Larserdreef in Lelystad opgepakt.

Tbs opgeschort
Omdat de man nu verdacht wordt van een misdrijf, is zijn tbs opgeschort. De man is ook niet teruggebracht naar de Oostvaarderskliniek, maar zit in een huis van bewaring. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of de man twee weken langer vastgehouden mag worden.

Geschreven door