Nog een fonds voor ondersteuning bedrijven

Flevoland krijgt nóg een fonds waar bedrijven die geld nodig hebben een beroep op kunnen doen. Het Groeifonds Flevoland heeft daarvoor 16 miljoen beschikbaar. Dat geld is afkomstig van de provincie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het Groeifonds wordt opgericht om ondernemers ook met grotere bedragen te kunnen ondersteunen. Op dit moment kunnen bedrijven al aanvragen doen bij het MKB Fonds Flevoland, POC Fonds, De Aanjager en Technofonds Flevoland. In het jaarverslag van Technofonds Flevoland staat dat de oprichting van het Groeifonds een logische volgende stap is, en dat dat naar verwachting nog in 2020 zal gebeuren.

Uit het jaarverslag blijkt ook dat het Technofonds zelf wisselend succes heeft geboekt in 2019. Zestien innovatieve bedrijven en startups werden geholpen bij hun financiering, maar tegelijkertijd werd de hulp van zes anderen stopgezet. Dat gebeurde omdat aan hen al meerdere keren steun was verleend of omdat de risico’s te groot werden geacht. Het betrof onder meer een bedrijf dat winkelwagentjes reinigde. Dit bleek te weinig rendement op te leveren om voort te bestaan.

Technofonds Flevoland bestaat sinds 2000 en verstrekt per bedrijf maximaal 5 ton. Naast de financiële steun wordt er ook praktische hulp geboden.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door