Patiënt steekt medewerkster Oostvaarderskliniek met mes, vrouw ernstig gewond | Update

Een medewerkster van de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten is maandagavond ernstig gewond geraakt nadat een patiënt haar meerdere keren met een mes had gestoken. Dat laat een woordvoerder van de kliniek weten. Om hulp te verlenen werd onder meer een traumahelikopter ingezet.

De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar situatie is stabiel en ze is buiten levensgevaar. De patiënt is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De kliniek start een intern onderzoek naar de toedracht van dit incident.

De woordvoerder van het ministerie laat weten: “Wij zijn enorm geschrokken van deze gebeurtenis. Het incident heeft grote indruk gemaakt op medewerkers en patiënten van de Oostvaarderskliniek. Al onze zorg en aandacht gaat op dit moment uit naar het welzijn van onze collega en betrokkenen.

Steekincident in de Oostvaarderskliniek

Op maandagavond 7 september heeft een ingrijpend incident in FPC de Oostvaarderskliniek plaatsgevonden waarbij een medewerkster van de kliniek ernstig gewond is geraakt. Zij is door een patiënt meerdere keren met een mes gestoken. De medewerkster is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar situatie is stabiel en ze is buiten levensgevaar.

Wij zijn enorm geschrokken van deze gebeurtenis. Het incident heeft grote indruk gemaakt op medewerkers en patiënten van de Oostvaarderskliniek. Al onze zorg en aandacht gaat op dit moment uit naar het welzijn van onze collega en betrokkenen.

Betreffende patiënt is gisteravond aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau.

De kliniek start een intern onderzoek naar de toedracht van dit incident.

Geschreven door