Politie waarschuwt voor oplichting via gestolen telefoons.

We komen de laatste tijd binnen Nederland een nieuwe vorm van whatsapp fraude tegen, aldus een woordvoerder van de politie. Hierbij word vanuit een telefoon welke bijvoorbeeld gestolen of gehackt is gewerkt.

De daders vragen voor de telefoonnummers in de contactenlijst via whatsapp een nieuwe verificatiecode aan. Vervolgens sturen ze naar deze contacten een bericht via whatsapp dat ze per ongeluk hun verificatiecode naar de contacten hebben gestuurd met het verzoek om deze weer terug te sturen. Wanneer dit gedaan word kunnen de daders de code verifiëren op de telefoons welke ze ter beschikking hebben.

Door deze wijze geven de eigenaren van het whatsapp account zonder dit te weten de controle over hun account uit handen en kunnen de daders er van alles mee doen. Wees altijd alert met dit soort zaken. Deel nooit zomaar informatie en denk in dit soort gevallen goed na of alles wel klopt. Mocht u slachtoffer zijn of worden van bovenstaande, neem dan contact op met de politie middels 09008844 of meld het via de digitale wegen.

Geschreven door