Politie zoekt getuigen | Fanuel Berika (26) neergestoken tijdens vechtpartij

Op een parkeerterrein bij de Breskensweg in Almere werd in de nacht van 14 op 15 augustus de 26-jarige Fanuel Berika neergestoken. Dit gebeurde tijdens een vechtpartij na een verjaardagsfeest in Club Paragon. Op dat moment bevonden zich op het parkeerterrein tussen de vijftig en honderd mensen.

Onderzoek in volle gang

Kort na het incident zijn drie verdachten aangehouden, van wie er inmiddels twee zijn geschorst door de rechtbank. Zij blijven wel verdachte.
De politie is op zoek naar mensen die de gebeurtenissen hebben gefilmd of gefotografeerd. Uit verklaringen van omstanders blijkt namelijk dat meerdere personen het incident hebben gefilmd. Dit beeldmateriaal is van grote waarde in het onderzoek, omdat er geen bewakingscamera is die het incident heeft geregistreerd.

Het terrein aan de Breskensweg

 1/2

Fanuel Berika tijdens het feest die avond

Deel alstublieft uw foto’s en filmpjes via het online tipformulier of vertrouwelijk rechtstreeks met de politie via WhatsApp. Dat kan via het nummer: 06 – 272 153 87.

Getuigenoproep

Ook komt de politie graag in contact met getuigen. Was u die nacht op het parkeerterrein bij Club Paragon en heeft u iets gezien van de vechtpartij en/of het steekincident? Neem alstublieft contact op met de politie. Getuigen die illegaal in Nederland verblijven en die informatie hebben over de dood van Fanuel, roept de politie dringend op om contact op te nemen. Hun gegevens worden niet doorgegeven aan de vreemdelingenpolitie en na het afleggen van een verklaring kunnen zij het politiebureau weer verlaten. Het onderzoeksteam heeft puur als doel om te achterhalen wat er die nacht gebeurd is.

Parkeerterrein waar het steekincident plaatsvond

 1/2

Fanuel Berika

Help het politie

Deel alstublieft uw informatie en/of uw beeldmateriaal met de politie. Dat kan voor specifiek deze zaak ook via WhatsApp, op nummer 06 – 272 153 87.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Geschreven door