Taakstraf voor Cobra 6 naar binnen gooien bij nachtclub

De man die in september 2018 bij club 26Twelve in Almere zwaar vuurwerk naar binnen gooide, heeft een taakstraf van 180 uur gekregen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad woensdag.

De verdachte werd in de nacht van 28 op 29 september 2018 rond 04.00 uur na een opstootje de club uitgestuurd. Hij gooide vervolgens vuurwerk naar binnen. Deze ‘Cobra 6’ kwam op de lont terecht waarna het doofde. Iemand die in de hal van de club stond, schopte het explosief snel naar buiten.

Tegen de 34-jarige inwoner van Almere was vier jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Die eis was grotendeels gebaseerd op wat er had kunnen gebeuren als het vuurwerk wel ontploft was. In de hal waren zeker twee personen aanwezig. De kracht van de Cobra 6 is te vergelijken met een handgranaat, blijkt volgens het OM uit onderzoek van TNO. Daarom had een ontploffing dodelijk kunnen aflopen.

De rechters merken op dat het stuk vuurwerk dat de man gooide, niet is onderzocht. Daarom is een poging anderen van het leven te beroven, volgens de rechtbank niet bewezen. Daardoor kwam de rechtbank op een aanzienlijk lagere straf uit.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door