Aanpassing openingstijden Almere Centrum om piekdrukte te beperken

Om te voorkomen dat te veel mensen, tegelijkertijd het winkelgebied in Almere Centrum bezoeken, worden er per 19 oktober andere openingstijden geadviseerd. De Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) roept alle winkeliers op dezelfde openingstijden te hanteren om bezoekers zo veel mogelijk te spreiden. Eén van de extra tijdelijke wijzigingen is dat de koopavond wegens regeringsbesluit voorlopig vervalt. Het advies volgt na een enquête onder de ondernemers en is in lijn met de nieuwe maatregelen vanuit de regering.

Met ingang van 19 oktober wordt ingezet op de volgende gezamenlijke openingstijden in Almere Centrum:

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur

Zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Om de spreiding te bevorderen, wil de OVSA winkelen in de daluren tussen 10.00 en 12.00 uur extra promoten. Winkeliers worden aangespoord om promotionele acties te delen die alleen tijdens deze dal-uren gelden.

Martin Ort, directeur van de OVSA: “Alleen gezamenlijk kunnen we het virus onder controle krijgen. Tegelijkertijd willen we er alles aan doen om te voorkomen dat ondernemers verder in de problemen komen door de pandemie. Door de uren van de koopavond te verspreiden over de rest van de week beperken we piekdrukte in Almere Centrum waardoor het virus minder kans krijgt, maar lopen de ondernemers tegelijkertijd geen openingsuren mis”.

Foto Femke Kamps

Geschreven door