Aangepaste dienstregeling allGo in juli en augustus i.v.m. werkzaamheden

In juli en augustus vinden er in Almere verschillende werkzaamheden plaats. Hierdoor wijzigt de dienstregeling van meerdere buslijnen van allGo.

10 t/m 19 juli – M3 en M4

Van woensdag 10 juli t/m vrijdag 19 juli zijn er werkzaamheden ter hoogte van het Componistenpad in Almere. Door deze werkzaamheden wijzigen lijn M3 en M4. Dit is vooral voor reizigers in de Literatuurwijk vervelend, omdat door deze wijk dan geen bus rijdt. Hieronder vind je de wijzigingen per lijn.

Lijn M3 van Station Centrum naar Station Muziekwijk v.v.

Er kan geen bus bij Station Muziekwijk komen. Daarom vervalt de halte Station Muziekwijk voor lijn M3. Er is een vervangende halte ter hoogte van de kruising Louis Armstrongweg en Ella Fitzgeraldpad (voor het ronde gebouw). Dit is de beginhalte van lijn M3 naar Station Centrum en de eindhalte van lijn M3 vanaf Station Centrum. Stap je normaal in- of uit op Station Muziekwijk? Dan moet je het stuk tussen Station Muziekwijk en de vervangende begin- en eindhalte van lijn M3 lopen. Dit is ongeveer 500 meter.

Lijn M4 van Station Centrum naar Station Poort v.v.

Lijn M4 rijdt tussen de haltes Hogekant en Stedenwijk Midden een gewijzigde route. De bus rijdt NIET door de Literatuurwijk maar via de Gooisekant.

De volgende haltes vervallen voor lijn M4:

 • Literatuurwijk West
 • Literatuurwijk Midden
 • Literatuurwijk oost
 • Operetteweg
 • Station Muziekwijk
 • Componistenpad
 • Haydnplantsoen

Tijdelijke haltes voor lijn M4:

 • Gooisekant West
 • Gooisekant Midden
 • Gooisekant Oost
 • Spanningsveld
 • Stedenwijk Zuid

Op de kaart hieronder bekijk je de aangepaste route van beide buslijnen.

15 juli t/m 30 augustus – M1, M4, M5, M7, M8 en 326

Van maandag 15 juli t/m vrijdag 30 augustus vindt er in de avonds en nacht onderhoud aan de Krakelingtunnel plaats. De buslijnen M1, M4, M5, M7, M8 en 326 kunnen de tunnel niet gebruiken. De bussen rijden tijdens deze periode niet langs de halte Stadhuisplein van en naar Station Centrum, maar via de Krakeling en de Spoordreef. De halte Stadhuisplein vervalt in beide richtingen.

Gewijzigde vertrekhaltes Station Centrum na 20.00 uur

Tijdens de werkzaamheden komen meerdere buslijnen vanaf de andere kant het station op rijden. Daarom wijzigt ’s avonds na 20:00 uur de vertrekhalte van lijn M1 en M2. Lijn M1 richting Almere Haven vertrekt ‘s avonds vanaf halte O en lijn M2 richting Almere Buiten vertrekt ‘s avonds vanaf halte J.

Let op!

Deze wijziging geldt alléén van maandag t/m vrijdag van 20:00 uur ’s avonds tot 04:15 uur ’s nachts. Overdag en in het weekend rijden deze lijnen de normale route door de Krakelingtunnel. Via de omleidingsroute ben je een paar minuten langer onderweg. Daarom kan je soms beter een bus eerder nemen. Plan je reis voor vertrek in de reisplanner om verrassingen te voorkomen.

Geschreven door