Almeerder weigert uit huurwoning te vertrekken na aantreffen vijf prostituees

Een Almeerder die een woning van Ymere huurt in de Rentmeesterstraat weigert daaruit te vertrekken, ook al had hij de afspraak met de corporatie om dat te doen. In augustus werden in de woning van de man vijf Zuid-Amerikaanse prostituees aangetroffen.

De kwestie kwam donderdag tijdens een kort geding voor de rechter.

In het voorjaar kwamen bij een wijkagent in Almere de eerste meldingen binnen over prostitutie in de straat. Tijdens het onderzoek bleken er hoeren in de woning van de Almeerder te zitten. De man zei dat hij de sleutel van het huis had uitgeleend aan een neef. Desondanks ging hij akkoord met een vertrek uit de woning en zette hij zijn handtekening onder een overeenkomst om per 1 november weg te zijn. Hij was al blij dat het vertrek zonder verdere kosten was. De man verklaarde bij een vriendin in Almere-Buiten terecht te kunnen.

De Almeerder is nu van gedachten veranderd. Zijn advocate gaf aan dat haar cliënt last heeft van een psychische stoornis. Er is misbruik gemaakt van hem en hij zou daarom in de woning moeten kunnen blijven. Zij gaf aan dat Ymere meer onderzoek had moeten doen naar de geestelijke gesteldheid van de man.

Verhuurder Ymere voelt daar niets voor. De woningbouwvereniging heeft de verantwoordelijkheid tegenover de gemeente om op te treden tegen zware overlast zoals prostitutie. Op 16 oktober was er nog een inval gedaan door de politie. Ymere eiste op de zitting dat de man onmiddellijk vertrekt.

De rechter in Almere doet over 2 weken uitspraak.

Geschreven door