Wijkagent met proef beter zichtbaar in de wijk

Met regelmaat hoorden wij; ”Ik heb nog nooit een wijkagent gezien..” begint wijkagent Dion Ringeling zijn verhaal.

Een wijkagent moet zichtbaar, in verbinding en aanspreekbaar zijn voor iedereen in de wijk. In dat kader willen wij als politie Almere Stad Haven starten met het zichtbaarder maken van de wijkagent in de wijk. Dit gaan wij o.a. doen door middel van het opvallende politievoertuig en het vest van de wijkagent te voorzien van het woord “wijkagent”. Mocht u voortaan dan een politieauto door uw wijk zien rijden, dan weet u direct of u te maken hebt met de wijkagent of dat het collega’s zijn die met een andere taak bezig zijn. Zwaai dus gerust om het gesprek aan te gaan.

Voor de foto zijn wij natuurlijk langs gegaan bij een ander waardevol idee vanuit mijn wijk, de buurtbank.

“Ik doe dit voor de saamhorigheid in de wijk”, zegt Theo. “Maar ook om aan de mensen te laten zien hoe we het vroeger deden. Mijn vrouw zegt altijd dat ik in de jaren zestig leef. Dat hoop ik tot m’n honderdste vol te houden. En ik wil de mensen graag mee laten genieten.”

Mooi om te zien hoe beide initiatieven elkaar kunnen versterken #verbinding

Natuurlijk zijn wij ook lopend en fietsend door de wijk aanspreekbaar. Maar soms rijden wij ook door uw wijk.

Met de toevoeging van het woord “wijkagent” op het voertuig en op het politievest willen wij de herkenbaarheid, de zichtbaarheid en de verbinding van de wijkagent in de wijk vergroten.

Foto Politie Almere

Geschreven door