Cel geëist voor met mes insteken op 16-jarig meisje

Het Openbaar Ministerie wil dat een 18-jarige Almeerse in jeugddetentie gaat voor poging tot doodslag op een 16-jarige plaatsgenote. In de rechtbank werd dinsdag 14 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, geëist.

Afgelopen mei stak de vrouw op het plein van basisschool De Regenboog in Almere Haven twee keer op het slachtoffer in. Het meisje liep een slagaderlijke bloeding en klaplong op en overleefde de messteken ternauwernood.

Onbekenden van elkaar
De twee kwamen elkaar een dag voor het steekincident tegen in de bus en waren tot dan onbekenden van elkaar. ”Ik zou te lang gekeken hebben”, zei de verdachte in de rechtbank. Het was aanleiding voor een hevige ruzie waar ook anderen bij betrokken raakten. Omstanders moesten hen uit elkaar halen.

De dag erna belde het 16-jarige meisje de verdachte op. Ze zou op dreigende toon hebben geëist dat de 18-jarige naar haar toe kwam. De verdachte: ”Ik was heel bang omdat ze groot is en agressief overkwam. Ze dreigde met een taser.” In de avond liep de druk op, pakte ze een mes en liep naar het schoolplein waar de verdachte door een tiental jongeren werd opgewacht.

Het was haar bedoeling om het slachtoffer af te schrikken, maar ze stak het meisje in haar nek en hals toen die op haar afkwam. Het slachtoffer zakte in elkaar en is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is weggelopen en heeft thuis de politie gebeld.

Spijt
Tijdens de zitting betuigde de verdachte spijt en liet ze weten dat dit nooit had mogen gebeuren. Het slachtoffer liet in een verklaring weten dat haar leven voorgoed is veranderd: ”Ik ben bang dat iemand me zomaar dood maakt.” Ook liet ze weten dat ze zelf ook anders had moeten handelen.

De officier van justitie gelooft niet dat de verdachte het slachtoffer van het leven wilde beroven en acht poging tot moord niet bewezen. Wel meent ze dat er sprake is van poging tot doodslag. In de strafeis is de leeftijd en spijtbetuiging van de verdachte meegewogen, meld Omroep Flevoland

De uitspraak volgt 10 november.

Geschreven door