Vaccinatiegraadmeter WTC Almere krijgt er weer wat groene verdiepingen bij

De vaccinatieteller in Almere staat nu op 130.882, het aantal Almeerders dat zich laat vaccineren neemt na een achterstand gestaag toe. De WTC-toren in het centrum van de stad fungeert als vaccinatiegraadmeter waarbij het aantal met groen verlichte verdiepingen de stand van zaken weergeeft. 27 van de in totaal 29 verdiepingen springen dinsdagavond van rood naar groen.

“Aanvankelijk bleef Almere wat achter als je de vaccinatiecijfers vergelijkt met de rest van het land, daarom zijn we in de stad een lokale campagne opgestart”, licht GGD-zegsman Sven van der Burg toe. Met de campagne #almerevaccineren die bestaat uit filmpjes op YouTube, online tv-uitzendingen en berichten op social media worden verschillende groepen bereikt. “Daarnaast hebben we laagdrempelige informatie in verschillende talen beschikbaar gesteld, Almere is een diverse stad dus daar zijn we op ingesprongen”, aldus van der Burg.

Een nieuwe actie is de GGD-voorlichting bus. Vanuit deze bus geeft de GGD voorlichting aan mensen die nog vragen hebben over de COVID-vaccinatie, twijfels hebben of zij zich willen laten vaccineren of bijvoorbeeld bang zijn voor een prik. Afgelopen week heeft deze mobiele unit in het centrum van Almere Stad gestaan. De belangrijkste reden om met de bus de wijken en buurten in Almere in te gaan is het zo laagdrempelig mogelijk geven van voorlichting over de vaccinaties. “Nu het grootschalige vaccineren voorbij is kunnen we de wijken en buurten in. We komen hiermee tegemoet aan de veelgehoorde wens om nabij en op loop- of fietsafstand te zijn als GGD”.

Vanafvandaag, dinsdag 7 september, staat de bus in de volgende stadsdelen: van 10.00 – 16.00 uur in Tussen de Vaarten aan de Rembrandtweg, woensdag 8 september van 13.00 – 19.00 uur in Kruidenwijk aan het Lavendelplantsoen en op 9 september van 15.00 tot 20.00 uur in de Oostvaardersbuurt aan de Lombokstraat.

Kijk voor de meest actuele dienstregeling van de GGD-voorlichtingbus op de website:

https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/voorlichtingsbus/

Geschreven door