Dag van de mantelzorg dit jaar Week van de mantelzorg

Elk jaar op 10 november is het de Dag van de mantelzorg. Landelijk besteden we dan extra aandacht aan mantelzorgers. Dit jaar biedt de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) vanwege de coronabeperkingen een aangepast programma in de week van 9 tot 14 november.

Tijdens deze week kunnen mantelzorgers deelnemen aan een gevarieerd programma van zowel online als fysieke activiteiten, uiteraard op gepaste afstand. De activiteiten zijn gericht op even een moment van ontspanning, een moment voor jezelf en je verhaal of zorgen kwijt kunnen.

Mantelzorgers kunnen zich online aanmelden voor gratis activiteiten zoals mindfulness, een coachingsgesprek, het (online en fysieke) inloopspreekuur en een wandeling met een wandelcoach.

Op 10 november organiseert de VMCA een online uitzending over mantelzorg en de toekomst. In een vraaggesprek gaat schrijver Özcan Akyol in gesprek met mantelzorgers, een mantelzorgconsulent en onderzoekers van onder andere het Sociaal Cultureel Planbureau over wie er straks zorgt voor wie en hoe. Denk je nu al na over later, of vind je dat nog te vroeg? Ga je er het gesprek over aan? En hoe kunnen professionals en politici anticiperen op de mantelzorg van morgen?

Deelnemen en aanmelden voor alle activiteiten tijdens de week van de mantelzorg kan op www.mantelzorgpleinalmere.nl .

Geschreven door