Forza Almere wil zaterdagtak meer gestalte geven.

Forza Almere heeft weer een eerste zaterdagteam,na diverse jaren alleen op zondag een standaardteam hebben gehad wil men de club een boost geven. Huidige trainer van de zaterdagselectie Ger ter Koele is aangesteld bij de club en is geen onbekende in Almere. De oefenmeester was 16 jaar trainer bij AS’80 en promoveerde negen keer bij deze club. Later kreeg later hij daar de technische leiding. In 2012 is hij gestopt bij AS’80 mede door familie omstandigheden en een verandering in het bestuur bij de club.

Goede klik

Ter Koele heeft het naar zijn zin bij Forza Almere,”Ik werd gebeld door Gerard Sluik en dat klikte goed en willen we de zaterdag  beter op de kaart gaan zetten. Ik wil bouwen aan een nieuw team en kijken of we dan ook prijzen kunnen pakken maar eerst maar zorgen dat we een stabiel team krijgen. Verder heb ik een leuke selectie met aardig wat kwaliteiten en daar moet een  goed team van te formeren  zijn”, aldus de trainer/coach die door zijn ervaring zijn steentje ruimschoots zal kunnen bijdragen.

Bij Forza is men zeer tevreden met de gang van zaken en zal men haar steun verlenen  waar dat nodig is.

Droom in vervulling

Voorzitter Ernesto Romano ziet na 14 jaar een wens in vervulling gaan. “Mooi dat deze jeugdspelers die destijds bij ons begonnen nu het eerste zaterdagteam zijn en met trainer Ger ter Koele die z’n sporen in het trainersvak wel verdiend heeft kan men hopelijk goed mee gaan draaien in hun klasse. Met een kampioenschap zou ik super blij zijn maar bij een middenmoot plaats ben ik dat ook” aldus de voorzitter. Het eerste zaterdagteam staat momenteel in de vierde klasse op plek vijf net onder Sporting Almere. Als straks de competitie weer hervat wordt hoopt men dat het team mee kan doen voor de prijzen. Mooie ontwikkelingen dus bij het ambitieuze Forza Almere.

Geschreven door