Mark Steur verlengt samenwerking met Buitenboys: “ We willen natuurlijk voor het kampioenschap gaan”

Het is pas februari, maar Buitenboys is nagenoeg klaar voor het nieuwe seizoen. De spelersselectie is zo goed als rond, het gevoel binnen de vereniging is positief en de technische staf blijft aan de club verbonden.

Hoofdtrainer Mark Steur had geen enkele twijfel om bij Buitenboys te blijven. De oefenmeester staat sinds het begin van dit seizoen aan het roer van de zaterdagselectie en maakte een droomstart mee. Zijn ploeg won tijdens de eerste twee wedstrijden met 2-13 van Blauw-Wit en 10-0 van Kadoelen. Na vier duels stond Buitenboys met 10 behaalde punten gedeeld bovenaan in de derde klasse. “Alles viel op dat moment op zijn plek”, stelt Steur, die het goed naar zijn zin heeft bij zijn club. “Ik heb zelden meegemaakt dat het bestuur, de technische commissie, technische staf en spelersgroep zo op één lijn zitten. Daarom heb ik helemaal niet gekeken naar iets anders. We hebben een talentvolle groep die dezelfde doelstelling heeft als de club: promoveren en daarmee Buitenboys naar een hoger plan tillen.” De club haalt voor komend seizoen oude-bekenden Gianni Rellum (Ajax Zaterdag), Niels van der Steen (SDO), Gio Kasanwirjo (Sloterdijk) en Jerry Osie (ASC Waterwijk) terug. “Zo zie je maar hoeveel spelers interesse hebben om naar ons verhaal te luisteren.”

Steur richtte zich eind vorig kalenderjaar op 14 januari 2021, een datum die KNVB als punt op de horizon stelde om weer verder te gaan met het amateurvoetbal. Toen duidelijk was dat de coronastop veel langer ging duren, besloot de hoofdtrainer tijdelijk de trainingen stil te leggen. “Sinds de winterstop hebben we daarom geen trainingen meer. Het is moeilijk om de motivatie op het veld levend te houden, aangezien we niet weten wanneer we weer mogen beginnen. Maar ik ga ervanuit dat we het nieuwe seizoen wel weer normaal kunnen doorlopen.” De trainer van Buitenboys verwacht in het seizoen 2021/2022 weer veel van zijn ploeg, al vindt hij een kampioenschap nog ver weg. “Daarbij gaat het om meer dan een goede ploeg hebben. Het moet bijvoorbeeld meezitten met blessures en schorsingen. Desondanks zou het raar zijn als ik zeg: ‘We zien wel hoever we komen!’ Natuurlijk moeten we voor het kampioenschap gaan. Of we het uiteindelijk worden, hangt alleen van veel factoren af.”

bron: HAV

foto: Rowdy Moorman doet een poging op de 5-0 op het scorebord te zetten.

Geschreven door