Handboogschutter Elzinga wordt bondscoach

Peter Elzinga uit Almere stopt met handboogschieten en gaat door als bondscoach. De 39-jarige Elzinga maakte jaren deel uit van de Nederlandse selectie. Bij het WK handboogschieten veroverde Elzinga met Mike Schloesser en Sil Pater vorig jaar de bronzen medaille op het niet-olympische onderdeel compound.

Elzinga ontving vanwege zijn jarenlang verdiensten voor de Nederlandse handboogsport al de Gouden Bondsspeld. “Ik heb altijd met veel plezier geschoten”, zegt Elzinga. “Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring nu over te brengen aan de Nederlandse top en de toekomstige generaties die al op de deur rammelen.”

De Almeerder vervangt Emiel Custers, die een rol krijgt bij sportkoepel NOC*NSF. Elzinga sluit aan bij de bondscoaches Ron van der Hoff en Jacqueline van Rozendaal.

Bron OF.

Geschreven door