Hoogtepunten van Almeerse voetbal amateur zoals …Joy Schoonhoven.

Het zaterdagteam van Sporting Almere speelt dit seizoen voor het eerst op zaterdag. De ploeg van Sandor Augustijn begint met een nieuw jeugdig team en wil uiteindelijk uitgroeien tot een volwassen team dat mee wil doen voor prijzen in de vierde klasse.

Aanvoerder is de 26 jarige Joy Schoonhoven, een aanvallende middenvelder die begon in Breda bij een klein clubje. “Ik werd vrij snel gescout door NAC en Willem II. Bij NAC heb ik twee jaar gespeeld waarna ik naar Almere City verhuisde. Eerst nog een uitstapje gemaakt naar Ajax en vervolgens weer terug gekeerd naar City.”. Later ging Joy weer naar NAC waar hij daar in de A1 speelde en kwam ook nog even bij het eerste team van Telstar terecht. Later heeft hij ook nog stage gelopen bij Werder Bremen en LA Galaxy. Een aardige lijst  dus maar nu trapt hij weer gewoon een balletje bij Sporting Almere.

Met Sporting Almere wil Joy mee bouwen aan een stabiel team dat straks op een hoger niveau mee kan draaien. Trainer Sandor Augustijn juicht dit natuurlijk toe en hoopt in de toekomst de vruchten hiervan te kunnen plukken.

Verder is Joy Schoonhoven ook jeugdtrainer bij Sporting Almere en traint daar de elftallen 011 en 017. Een mooie combinatie natuurlijk om de jeugd straks door te laten stromen naar de A-selectie. Mooie plannen dus bij Sporting Almere en zal later blijken of de zaterdagselectie het waar zal maken om op een hoger niveau hun slag te slaan.

Geschreven door