Sporting Almere start uitstekend in eerste bekerwedstrijd.

Zaterdag vierdeklasser Sporting Almere heeft de eerste overwinning op zak, de ploeg van trainer Sandor Augustijn wist op bezoek bij ASV’65 met 0-3 de eerste winst te boeken. Joy van Schoonhoven was met twee goals de grote man bij de Almeerders. Abdel Karim maakte de derde goal.

Sporting Almere begon dominant aan het duel en gaf de tegenstander direct weinig ruimte. Dit pakte uitstekend uit en kreeg men behoorlijk grip op het duel. ASV had alle moeite om Sporting van de bal af te houden maar echt profiteren deden de Almeerders hier niet van. Uiteindelijk werd het voor de rust wel 0-1 door Joy van Schoonhoven wat zeker verdiend was. Vlak voor de rust nog een mogelijkheid maar het schot van Van Schoonhoven trof geen doel.

Na de rust bleef Sporting Almere de toon aangeven, de enkele aanvallen van de thuisclub werden herhaaldelijk in de kiem gesmoord. Later werd het verschil te groot toen Sporting nog tweemaal scoorde en uiteindelijk verdiend de winst binnen haalde. De ploeg van Sandor Augustijn was deze middag nog niet op volle sterkte en dat kan de komende week beter zijn als de selectie weer wat completer is.

Komende zaterdag ontvangt Sporting het Utrechtse Desto om 17.00 uur.

Geschreven door