Inbrekers roven dure kledingcollectie: ‘Dit is al de tweede keer in een week’

Inbrekers pleegden snelkraak bij kledingwinkel in het centrum van Almere, twee mannen werden daarbij op heterdaad aangehouden!. De twee inbrekers van 19 en 31 jaar oud, beide afkomstige uit Amsterdam, zijn in verzekering gesteld en blijven daarmee langer vastzitten. In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 oktober werd er ingebroken bij een kledingwinkel aan De Diagonaal in het centrum van Almere. Bij de inbraak werd dure kleding buitgemaakt.

De inbrekers sloegen op de vlucht, maar omwonenden die wakker werden van de inbraakgeluiden belden snel 112. Meerdere politieagenten gingen ter plaatse en met hulp van cameratoezicht konden we twee inbrekers aanhouden. De recherche doet onderzoek naar de identiteit van de andere betrokken inbrekers!

Volgens eigenaar Mike Emmelkamp van Siempre is het de tweede inbraak in een week tijd. De inbraak dit weekend is gefilmd door een bewoner van een appartement boven de Hema. Een andere buurman heeft vuurwerk naar de inbrekers gegooid. Die kregen toen door dat ze gezien waren en namen de benen. “Ik ben die man ontzettend dankbaar, anders was de schade helemaal niet te overzien geweest”, zegt Emmelkamp.

Peperdure jassen
Tijdens de vorige inbraak zijn ruim 30 winterjassen van het merk Parajumpers gestolen, en kleding van Carlo Colucci. Bij de tweede inbraak hadden de inbrekers het vooral op de jassen voorzien. Zo’n 20 stuks zijn gestolen. De totale schade is vele tienduizenden euro’s.

“Wij verdienen ons geld nu vooral met de winterjassen. Daar hebben we er niet veel meer van”, vertelt de eigenaar. “Vanwege de coronapandemie worden er een stuk minder van deze jassen gemaakt en ook de leveringen duren lang. Dit soort inbraken zorgt voor extra grote problemen.”

Ben je getuige geweest? Of weet u meer over de andere daders die wisten te ontkomen? Laat het ons dan weten via 0900-8844 of maak gebruik van het meldformulier op politie.nl. of via 0800-7000 misdaad anoniem

Video Omroep Flevoland bekijken

Geschreven door