Integrale controle op bedrijventerrein De Vaart in Almere

Deze week heeft een integrale controle plaatsgevonden op bedrijventerrein De Vaart in Almere. Bij deze controle waren naast de gemeente verschillende andere partijen aanwezig, zoals de politie, het OM, de Belastingdienst, de douane en de sociale recherche.

Om zicht te krijgen op de activiteiten op bedrijventerreinen, wordt er regelmatig gecontroleerd bij bedrijfspanden, waarbij van buitenaf niet waarneembaar is waarvoor deze worden gebruikt. De controle was bedoeld om een volledig beeld te krijgen van deze locatie en ter uitsluiting van eventueel aanwezige risico’s in en/ of onjuist gebruik van de bedrijfsruimtes. Er is gekeken naar het naleven van de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving.

Bij de controle zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van milieu en brandveiligheid. Daarnaast zijn er in een opslagbox hennepgerelateerde goederen aangetroffen en heeft het Openbaar Ministerie beslag gelegd op een aantal auto’s en andere goederen.

In het kader van het lopende onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan door de gemeente..

Geschreven door