Intercity’s verdwijnen voor ruimte op spoor

Om uitbreiding van treinverkeer rond Almere mogelijk te maken, moeten Intercitytreinen verdwijnen. Nu ontbreekt de ruimte op het spoor voor drukker verkeer.

De komende jaren worden steeds meer Sprinters ingezet. Die gaan van en naar Almere vaker en sneller rijden. Het aantal ritten van Sprinters tussen Amsterdam en Weesp groeit van vier naar tien per uur.

Intercity’s tussen Almere en Amersfoort en die tussen Amsterdam en Amersfoort verdwijnen. Reizigers uit het noorden en oosten van het land zullen hierdoor langer onderweg zijn.

Reizigersorganisatie Rover wil andere oplossingen voor het tekort aan ruimte op het Almeerse spoor. Het rijk zou meer moeten investeren in de infrastructuur. Daardoor kunnen knelpunten tussen Almere en Amsterdam worden opgeheven. Ook pleit Rover voor de aanleg van een lightrailverbinding.

Geschreven door