Mondkapje voor personeel moet klant daartoe verleiden

In winkels zie je ze steeds vaker: mondkapjes. Het mondmasker tegen het coronavirus is op veel plekken alleen geen verplichting. Dat is anders voor het personeel in meerdere Hema-vestigingen, waaronder die in Lelystad. De medewerkers op de winkelvloer dragen verplicht een mondmasker, waarmee wordt gehoopt dat klanten ook naar een mondkapje grijpen.

Wie niet in het horecadeel of achter de spatschermen bij de kassa in HEMA Lelystad staat, moet een mondkapje op. De Lelystadse vestigingen van het warenhuis mochten zelf bepalen of ze een mondkapjesplicht wilden invoeren. Voor de veiligheid van het winkelpersoneel werd ervoor gekozen. Daarnaast hoopt HEMA Lelystad dat de mondkapjes uitstralen dat ook klanten een masker gaan dragen. Veel klanten doen dat al, maar veel ook nog niet.

Supermarkten willen een mondkapjesplicht
Bij de Lelystadse supermarkten PLUS Postma en Jumbo Dusselaar, dragen zowel veel klanten als personeelsleden een mondkapje. Beide winkels nemen het advies van de overheid over om dringend een niet-medisch mondmasker te dragen.

Een verplichting voor een mondkapje is er niet, maar dat zouden de twee supermarkten wel prettig vinden. “Het is wel duidelijker als de overheid het verplicht, want dan kunnen wij het ook verplichten naar onze klanten en medewerkers toe”, aldus bedrijfsleider Marlous van Kooij van PLUS Zo vermeld Omroep Flevoland op zijn site

Geschreven door