Nog een speler Almere City test positief op coronavirus

Eén speler van Almere City FC heeft in de aanloop naar de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch van vanavond positief getest op het coronavirus. Dit betekent dat deze speler niet mee mag richting Brabant en dus niet in actie mag komen in stadion De Vliert. Naast deze speler heeft ook een lid van de staf een positieve Covid-19 test afgelegd.

Dit zijn beduidend minder coronagevallen binnen de eerste selectie dan afgelopen zaterdag. Toen moest Almere City in de thuiswedstrijd tegen Roda JC nog vier spelers en een staflid missen na een positieve coronatest. Deze vier ‘positieve’ spelers trainden deze week vanaf woensdag alweer mee met de groep. Dit mocht van de GGD, omdat zij geen klachten hebben. Van dit kwartet bleek in aanloop naar de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch nog één speler positief te testen.

De wedstrijd in Den Bosch stond oorspronkelijk voor dinsdag 6 oktober op de agenda. Het duel werd echter een paar uur voor aanvang afgelast vanwege één coronageval bij FC Den Bosch. Nadat dit geval bekend werd, stuurde de GGD de gehele Bossche selectie in quarantaine. Ook Almere City had vorige week dinsdag te maken met drie coronagevallen binnen de selectie (plus een staflid), maar was desondanks klaar om de wedstrijd in Brabant gewoon te spelen.

Geschreven door