City FC doet uitstekende zaken na winst op FC Den Bosch: 2-0.

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk met 2-0 te sterk voor de hekkensluiter. Doordat NAC met 2-1 verloor bij FC Volendam stijgt Almere City FC naar de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met de nummer 2 De Graafschap (dat vrijdag thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Excelsior) is nu nog maar 2 punten. De Almeerders moeten dit seizoen nog op bezoek bij De Graafschap, dus heeft de ploeg op dit moment directe promotie weer in eigen hand.

Almere City begon gretig aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch en kreeg via Kaandorp en Verheydt direct goede kansen om op voorsprong te komen. De Almeerders waren in het vervolg van de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij, maar het duurde tot de 44e minuut voor de wedstrijd werd opengebroken: Faris Hammouti wist na een goede aanval uiteindelijk de ruststand op 1-0 te bepalen. Het was alweer de achtste goal van het seizoen voor de Nederlandse Marokkaan, die tegen FC Den Bosch weer op de nummer 10 positie speelde.

In de 2e helft ging de thuisploeg op zoek naar meer goals en kregen de Almeerders in de openingsfase via Kaandorp en Mirani (kopbal op de lat) goede kansen op de 2-0. In de 64e minuut was het wel raak: clubtopscorer Thomas Verheydt mocht op aangeven van Faris Hammouti zijn 17e treffer van het seizoen aantekenen: 2-0. Dit bleek uiteindelijk ook de uitslag. In de slotfase van de wedstrijd mochten Radinio Balker en Ilias Alhaft na weken van blessureleed hun rentree maken voor Almere City FC.

Geschreven door