SC Buitenboys blijft goed presteren, JOS fors onderuit.

Derdeklasser Buitenboys blijft in 3B de trotse koploper. De Almeerse ploeg zegevierde weer met ruime cijfers, nu over JOS/Watergraafsmeer het werd een 7-1 zege. De ploeg van Mark Steur bezet met Wartburgia de eerste plaats op de ranglijst in 3B.

Buitenboys kreeg direct na het eerste fluitsignaal al veel balbezit en zetten de gasten gelijk onder druk. Was men vorige week vaak een stap te laat nu was dat beter voor elkaar. De voorsprong liet dan ook niet lang op zich wachten, na een mooie steekbal van Davey Altorf werd Mitchell Martens gelanceerd maar hij werd ten val gebracht en wees de arbiter naar de stip. Rowdy Moorman schoot Buitenboys vanaf elf meter naar 1-0. JOS probeerde wel om de stand gelijk te trekken maar Buitenboys stond goed en kregen de Amsterdammers maar weinig speel ruimte. Nog voor de rust liep Buitenboys uit naar 4-0, eerst was het Dave Montijn die van ruime afstand de bal  in de kruising knalde en later was het Davey Altorf die uit een mooie actie van George Akpo en Sharinda Jagroep afrondde. Nog voor de rust werd ook nog de 4-0 door Moorman binnen geschoten.

In het tweede bedrijf bleef de thuisclub de betere ploeg met als gevolg nog drie goals, Rowdy Moorman en Mitchell Martens waren hier verantwoordelijk voor: 7-0. Uiteindelijk redde JOS nog wel de eer door in minuut 80 te scoren. Een verdiende winst voor Buitenboys  en voor  JOS de vierde nederlaag op rij.

Trainer Mark Steur van Buitenboys was dik tevreden,”We hebben als team uitstekend gespeeld en combinerend zag het er allemaal goed uit. Ik ben blij met dit resultaat maar nog meer met de manier waarop met veel inzet en overleg gestreden werd ”. aldus Steur. 

Geschreven door