SC Buitenboys blijft riant aan kop na zege op SCW

Het Almeerse Buitenboys heeft zaterdag weer goede zaken gedaan in de 3e klasse B. De ploeg van Mark Steur wist het lastige uitduel bij SCW met 1-2 te winnen. De 2e klasse komt nu wel heel dichtbij voor de Almeerders. Doordat de concurrentie punten verspeelden is het kampioenschap een kwestie van tijd.

Geconcentreerd.

Buitenboys kon door blessures en ziekte niet compleet aantreden in Rijsenhout. De Almeerse ploeg begon zeer geconcentreerd aan dit duel en had direct al een aardige kans uit een hoekschop, een kopbal van routinier Collins John werd uiteindelijk van de lijn gehaald. Buitenboys bleef aandringen en scoorde door Mitchell Martens maar deze werd in buitenspel positie gescoord en ging het feest niet door.

In minuut 15 was het SCW dat voor het eerst over de middenlijn kwam maar ook direct scoorde 1-0. Bij Buitenboys sloop wat slordigheid in het spel maar de thuisclub kon hier niet van profiteren

Beter in de wedstrijd.

Na de rust wist Buitenboys dat het moest komen en zette de gastheren dan ook onder druk, de combinaties liepen beter en er kwamen ook mogelijkheden. In minuut 57 was het dan ook raak door Mitchell Martens die een afgeslagen bal alsnog in het doel werkte 1-1. SCW moest zich in deze fase beperken tot verdedigen en dat ging de ploeg niet goed af, uit een corner van Chris Kommers kopte Dave Montijn de bal door en stelde Collins John in staat om Buitenboys op voorsprong te zetten 1-2. SCW zette alles op alles en kwam nog even gevaarlijk door maar een inzet werd door Calvin van Bruggen uitstekend geblokt en bleef de 1-2 op het scorebord staan.

Door deze winst blijft Buitenboys ruim op kop en kan men de komende wedstrijd tegen Wartburgia proberen hun positie nog meer te versterken.

Archieffoto: Buitenboys trainer Mark Steur is super tevreden over zijn ploeg en laat dat dan ook zien.

Geschreven door