School vroeg hulp politie bij kluisjescontrole

Het Baken Park Lyceum in Almere Stad heeft dinsdag zelf het initiatief genomen voor de controleactie van kluisjes van leerlingen op school. De school riep daarvoor de hulp in van de politie. Dat laat rector Doeke-Jan Renema weten.

De aanleiding voor de controle is dat er de laatste tijd rond de school veel vuurwerk afgestoken wordt. Maar bij de actie trof de politie geen vuurwerk of wapens aan. De school ziet de actie als preventief middel en aanleiding om het in de klas over vuurwerk en wapengeweld te hebben.

Volgens de rector mag Het Baken de kluisjes controleren omdat ze eigendom zijn van de school.

Alleen controles bij Het Baken?
Het Baken is niet de enige middelbare school die de kluisjes van leerlingen controleert. Ook bij de tien scholen die aangesloten zijn bij De Almeerse Scholengemeenschap (ASG) worden kluisjes gecontroleerd. Dat gebeurt al jaren, ongeveer eens per jaar. “Het is niet zo dat te pas en te onpas kluisjes worden gecontroleerd. Er moet wel een aanleiding voor zijn”, laat een woordvoerder weten. Overigens merkt ASG geen toename in het aantal verboden voorwerpen dat wordt aangetroffen.

Geschreven door