Straten worden vernoemd naar bijzondere mensen uit andere culturen

Toekomstige straten in Almere worden vernoemd naar bijzondere mensen uit andere culturen. Dat is het voornemen van het college van burgemeester en wethouders. Het is diversiteitsweek en Almere gebruikt die als aftrap voor het actieprogramma ‘Almere voor iedereen, door iedereen.’

Het programma moet inclusie, diversiteit en emancipatie in de stad bevorderen. In totaal trekken de gemeente en verschillende maatschappelijke instellingen in de stad daar 500.000 euro per jaar voor uit. Almere wil met het actieprogramma onder meer discriminatie op alle vlakken aanpakken. In de stad wonen mensen met uiteenlopende culturele achtergronden. Almere herbergt ruim 160 nationaliteiten meldt Omroep Flevoland

Een inclusieve samenleving krijg je alleen als iedereen zich thuis en welkom voelt, volgens wethouder Froukje de Jonge. “Het verleden van Almeerders is veel breder dan het verleden van Nederland. Dat zie je nog onvoldoende terug in bijvoorbeeld straatnamen”, zegt De Jonge. “Wij willen een uitnodigende samenleving zijn, maar niet iedereen ervaart dat zo. Veel Almeerders denken dat er geen sprake is van racisme, maar het is er wel. Alles staat en valt met luisteren naar elkaar”, besluit Froukje de Jonge.

Geschreven door