Teleurstellend gelijkspel voor Almere City FC

Almere City FC heeft zondagavond niet kunnen winnen bij hekkensluiter FC Dordrecht. Aan de Krommedijk eindigde de wedstrijd teleurstellend in een 2-2 gelijkspel. Door dit resultaat verzuimden de Almeerders opnieuw om de koppositie over te nemen van NAC (die 2 wedstrijden minder gespeeld hebben).

Handsbal

In de eerste helft kwam FC Dordrecht na 10 minuten spelen op voorsprong na een handsbal van oud Almere City FC aanvaller Arsenio Valpoort (die scheidsrechter Cantineau ontging). Almere speelde traag en was erg slordig in de eerste helft en liet de thuisploeg zelfs na 37 minuten op 2-0 komen via Dos Santos. Op slag van rust kwamen de Almeerders toch terug in de wedstrijd: Radinio Balker kopte na een vrije trap de aansluitingstreffer binnen 2-1.

Op jacht

In de 2e helft ging de ploeg van Ole Tobiasen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel na 57 minuten: Thomas Verheydt mocht na een voorzet van Harrison van dichtbij de 2-2 binnenkoppen. Almere City begon daarna aan een omsingeling, maar wist ondanks enkele kansen het net niet meer te vinden. FC Dordrecht was in de slotfase via spits Agrafiotis nog heel dichtbij de 3-2, maar het bleef uiteindelijk 2-2 aan De Krommedijk.

Geschreven door