Tweede nederlaag Almere City FC een feit.

Na 9 wedstrijden op rij geen nederlaag te hebben gekend, heeft Almere City FC maandagavond weer een wedstrijd verloren in de Keuken Kampioen Divisie. NAC was in Breda met 4-0 te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen. Door deze tweede nederlaag van het seizoen, staan de Almeerders nu tweede op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper Cambuur. De nummer 3 De Graafschap is Almere nu genaderd tot 3 punten.

Drie kansen

NAC begon beter aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase drie kansen via spits Mario Bilate. Almere City kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en Mees Kaandorp liet na 20 minuten een opgelegde kans op de 0-1 liggen. Direct na deze grote kans wist Lex Immers wel de 1-0 binnen te schieten voor NAC. Almere ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar vlak voor rust mocht Mario Bilate na een vlijmscherpe counter de 2-0 achter de uitgekomen keeper Woud prikken.

Aansluitingstreffer

Na rust ging Almere City FC op jacht naar de aansluitingstreffer, maar NAC was opnieuw effectief. Uit een vrije trap van El Allouchi schoot Mario Bilate na een uur snoeihard de 3-0 achter Woud. In de slotfase bepaalde Mounir el Allouchi met een prachtig afstandsschot de eindstand op 4-0. In de tweede helft mocht John Yeboah zijn debuut maken bij Almere City FC. Hij kwam vorige week over van eredivisieclub Willem II.

Geschreven door