Tweede inzamelingsactie voor Voedselbank Almere gestart

Rijst, kindervoeding en groenten in pot of blik. Dat zijn enkele artikelen die de Voedselbank Almere het hardst nodig heeft. Om de Voedselbank te helpen tekorten aan te vullen, is de lokale PvdA een inzamelingsactie begonnen. Want door de coronacrisis komt er minder voedsel binnen, terwijl het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank juist is toegenomen.

Voedselbak Almere is sinds de zomer aangesloten bij de landelijke Voedselbank. Daar komt ook eten vandaan, maar dat is niet voldoende. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen kunnen vrijwilligers van de voedselbank niet bij de supermarkten gaan staan om eten in te zamelen. Om toch genoeg binnen te krijgen, kwam PvdA’er Aya Selman met het idee om bij verschillende adressen in Almere voedsel in te zamelen. Ook kunnen mensen geld doneren om vervolgens eten te kopen.

Peter Mons van de Voedselbank Almere is blij met de inzamelingsactie van Selman. Sinds de uitbraak van corona zijn er volgens hem ruim 100 gezinnen bij gekomen die gebruik moeten maken van de Voedselbank.

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis kwamen voedselbanken ook al lastig aan producten. Politieke partijen, boeren vrijwilligers startten destijds verschillende inzamelingsacties en Almeerse moskeeën verdubbelden de lokale voorraad. De PvdA zorgde dat er in Almere vijftien punten waren waar mensen zelf eten in konden leveren. Die gingen dicht toen de coronamaatregelen weer versoepelden. De nieuwe inzamelingsactie duurt tot de kerst zo is te lezen op omroep flevoland

Geschreven door