Uitzondering bezoekersaantallen voor vijf culturele instellingen in Flevoland

Sinds dinsdag 29 september om 18.00 uur is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Flevoland van kracht. Hierin staan de landelijke coronamaatregelen die het kabinet op maandag 28 september heeft aangekondigd. Vanwege deze landelijke maatregelen is er binnen per ruimte een maximum aantal van 30 personen toegestaan.

De voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland, Burgemeester Weerwind, heeft in overleg met de burgemeesters van Flevoland besloten om vooralsnog voor een aantal culturele instellingen een ontheffing te verlenen. De Rijksoverheid staat deze uitzondering toe aan Veiligheidsregio’s bij gebouwen die van groot belang zijn voor de regio. 

De vrijstelling geldt voor de grotere theaterzalen in de Flevolandse culturele instellingen: Corrosia (Almere), Kunstlinie Almere Flevoland (Almere), De Meerpaal (Dronten), Theater ’t Voorhuys (Emmeloord) en Agora (Lelystad).

Deze culturele instellingen ontvangen vandaag het ontheffingsbesluit. In het besluit is opgenomen hoeveel bezoekers er maximaal per zaal zijn toegestaan. Hierbij is rekening gehouden met de grootte en inrichting van de zalen. Daarnaast moeten de culturele instellingen zich houden aan de landelijke coronarichtlijnen. Bezoekers moeten vooraf reserveren, hun gegevens laten registreren en meewerken aan een gezondheidscheck. Bezoekers hebben verder ieder een vaste zitplaats en moeten overal 1,5 meter afstand houden van anderen.

Geschreven door