VVD wil zich sterk maken voor dekkend AED-netwerk

De Almeerse VVD vraagt het stadsbestuur om naar manieren te zoeken om de AED-dekking in de stad te vergroten. Uit cijfers van de Hartstichting blijkt dat er op 42 plekken in Almere zo’n Automatische Externe Defibrillator hard nodig is. Omroep Flevoland bezocht eerder deze week samen met de Hartstichting het centrum van de stad. Daar is geen enkele AED buiten te vinden.

Een dekkend AED-netwerk redt volgens de Hartstichting levens. Dat betekent dat overal binnen een straal van 500 meter een defibrillator aanwezig moet zijn. Op het moment dat iemand een hartstilstand krijgt en een omstander 112 belt, krijgen ook burgerhulpverleners in de omgeving een seintje. Zij halen de dichtstbijzijnde AED op en gaan naar het slachtoffer. De hulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller aanwezig dan de ambulance.

De VVD wil zich sterk maken voor een goede dekking binnen de stad. Het idee dat de VVD heeft is om bij iedere laadpaal voor elektrische auto’s ook een AED op te hangen. De partij wil nu weten van het college van burgemeesters en wethouders hoe dat op dit moment geregeld is binnen de gemeente zo vermeld Omroep Flevoland op haar site

Geschreven door