Werkzaamheden naast gebouw De Aardbei

Tussen half en eind oktober begint de gemeente Almere met werkzaamheden aan het parkeerterrein naast het gebouw De Aardbei. Maakte een woordvoerder bekend.

Wat gaan we doen?

Het huidige parkeerterrein naast De Aardbei wordt heringericht en uitgebreid met parkeerplaatsen. De uitbreiding van het parkeerterrein komt op het deel dat nu geasfalteerd is (1e fase). In de nieuwe situatie heeft het parkeerterrein een nieuwe indeling, nieuwe riolering, bestrating en verlichting. Ook komen er bomen en zes oplaadpunten voor elektrische auto’s. 

Werkzaamheden in twee fases

Als eerste pakken we het deel aan dat naast de Aardbei ligt (zie kaartje). Tijdens de tweede fase is het deel vlak naast en achter de Aardbei aan de beurt. 

Voor parkeerders in de garage onder het gebouw

Eerste fase
Tijdens de eerste fase kan het bestaande parkeerterrein gewoon gebruikt blijven worden evenals de in- en uitgangen van de parkeergarage van De Aardbei. De eerste fase duurt ongeveer tot en met vrijdag 11 december 2020.

Tweede fase
De tweede fase begint nadat de eerste fase klaar is. Het deel van het terrein dat klaar is kan nu gebruikt worden als parkeerterrein. De tweede fase wordt uitgevoerd in meerdere kleine fasen om te zorgen dat de garage van De Aardbei en de toegang via de trap bereikbaar blijft. In deze fase worden ook parkeerplaatsen aangelegd. Het kan soms zijn dat de in- of uitgang van de parkeergarage maximaal 12 uur niet bereikbaar is. De werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 29 januari 2021 klaar.

Geschreven door